16.11.2018

Unettomia öitä

Tälleen loppua kohden en meinaa mitenkään saada enää unta. Kello on tällä hetkellä puoli 6 aamulla, ja mä päätin luovuttaa kokonaan nukkumisen suhteen. Päätin, et meen nukkumaan vasta, kun rupee väsyttämään, jos rupee. Oon koko yön koittanu keksii itelleni tekemistä, oon kattonu netflixistä mun vanhaa sarjaa, minkä oon joskus jättäny kesken. Oon myös ettiny perheenjäsenille joululahjoja netistä, ja suunnitellu sitä että mitä oikeesti tänävuonna ajattelin antaa lahjaksi.

Eniten tässä koko hommassa ärsyttää se, että kun ei ees tuu sellasta väsymyksen tunnetta. Oon kokoajan älyttömän pirtee, vaikka oon taas kokopäivän menny siellä ja tuolla ihan vaan sen takia, et saisin yöllä paremmin unta. Kiva, että kroppa viestittää sen että mun on totuttava heräilemään pian yöllä, mutta ehkä sen ei silti tarvis viestittää sitä näin, että ei tuu unta koko yönä vaan meen nukkumaan joskus aamulla tai päivällä. Kaikki sanoo aina päivittäin mulle että ``lepää ku vielä voit`` hmm, no mites tässä kuuluis sitten levätä, jos unen saaminen on työn ja tuskan takana ja oon kokoajan yli virkeenä. Jos nyt tänäyönä saan vielä unta, mä lupaan että laitan kellon herättämään viimeistään kello 14.00, että jos saisin sitte siitä seuraavana yönä paremmin nukuttua.

Hassua, miten toiset rupee heräilemään noin. tunnin päästä ja mä en vielä oo päässy edes nukkumaan. Hassuu myös huomata miten kroppa suhtautuu tähän loppuraskauteen. Hyvät puolet tässä valvomisessa on se, että vaikka oliskin joku tärkee tapaaminen päivällä, nii ei mua sillonkaan väsyttäis. On vaan omalla tavalla tosi ärsyttävää, että toiset miettii et miks ihmeessä mä herään vasta neljän aikaa päivällä, tänäänki multa kysyttiin että onko mulla kaikki hyvin, ku nukun miten sattuu. Joo, on kaikki hyvin, mua ei vaan väsytä, kivaku huolehditte mut jokapäivä ei tarvis samoista asioista olla huolissaan, kyllä mä huomaan sen ite jos joku on huonosti. 

Mulla on myös taas raskaudessa se vaihe, että on kokoajan nälkä. Muistan, mulla oli tää sama noin kuukausi sitten. Kokoajan oli kamala nälkä, ja kokoajan piti olla syömässä. Onneks mua ei sillon närästäny, eikä mua oo närästäny koko raskauden aikana ku kerran.  

...Nyt varmistu sekin, että mä en nuku ensyönä. Mun keittiössä juoksi äsken rotta, ja se juoksi just tosta mun sängyn vierestä, hyi helvetti. Tais pelästyy mua sen verran, ku hävis sinä aikana ku kävin pyytämässä jonkun hakemaan sen rotan pois. Ihan varmaan tullu jostain keittiönkaapin takaa tänne, kun oon jättäny omenanrontin keskelle keittiön pöytää ja mandariinin kuoret tohon tasolle. Mulle onneks sanottiin, että maanantaina soittaa tuholaistorjujalle, ja kun kerran ei se enään täällä oo niin saan toivottavasti nukuttua hiukan paremmin.

mut tähän unettomuuteen pitäs kyl keksiä jotain, mulle on ehdotettu kuumaa teetä ja kaikenlaisii hierontoja ja lenkkeilyä, mut ei niistä oikeen mikään oo toimu. Kertokaa nyt epätoivoselle, jos teillä on jotain, mikä auttas nukahtamaan paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti