13.12.2018

Suuri kuulumispostaus - 3 viikkoa on kulunut

Eilen poika täytti 3 viikkoa ja aika menee oikeesti älyttömän nopeesti, tuntuu et olisin ihan äskettäin lähteny synnärille. 

Kaikki on kumminkin menny paremmin ku hyvin, vaikka poika nyt suurimmaks osaksi syö ja nukkuu mutta kyl sen huomaa et mitä enemmän päiviä kuluu nii sitä enemmän toinen rupee olemaan hereillä. Mulla olis viel toistaseks siis järkyttävästi aikaa tehdä kaikenlaista kun toinen nukkuu, mut jotenkin aina tekee vaan mieli istua ja olla, ilman että tekis mitään. Päivät käy silti välillä tosi tylsiks mut silti aika menee järjettömän nopeesti. Puhuin raskauden lopusta mun univaikeuksista, ja niistä ei onneks oo ollu tietookaan enää sen jälkeen kun synnäriltä päästiin pois (mulla on kyllä tunne että ne kovat sängyt olis valvottanu ihan ketä tahansa) 

Olin viikoloppuna ekaa kertaa kuukauteen käymässä turussa, meijät haettiin autolla torstaina ja heitettiin takasin poriin sunnuntaina. Seuraavaks ollaan menossa 22.12 ja tullaan sitte vasta ensvuoden puolella takasin.

Omat fiilikset on tällä hetkellä kyllä älyttömän hyvät, alkuun oli väsymystä mut se kyllä johtu niistä sairaalan kovista sängyistä. Oon ruvennu taas synnytyksen jälkeen enemmän päivittämään snapchattia, ja on tullu naurettua sitä, miten mulle kirjotetaan miten meijän lapsi voi kuolla hikkaan ja eilen aamulla tuli myös viesti että `oot liian nuori, voitko laittaa sen takaisin` Ollaan tässä mietitty, että miten hemmettiin se oikeen pitäisi laittaa takasin? Mun elämän matkan varrella on ollu paljon suurempia asioita, kun se että jotkut laittelee anonyyminä tollasta mulle. Ihan naurattaa se, miten ne olettaa että mua kiinnostais. Sinänsä älyttömän hienoa et joku mulle täysin tuntematon jaksaa vaivautua miettimään mun elämää niin paljon, että jaksaa kirjotella mulle. Ainaki huonoina päivinä, mitä nyt harvoin on, niin ne piristää ihan älyttömästi, kun joku tulee kertomaan miten mun pitäs kasvattaa mun lapsi. Hassua on myös se, miten ihmiset ei ymmärrä että kyse on kumminkin meijän lapsesta, niin eiköhän me hoideta ja kasvateta hänet sitten ihan omalla tavalla.

Vauvan rytmi niinku jo alkuun sanoin niin on hiukan muuttunut alusta. Ensimmäiset 2 viikkoa oikeesti vaan söi ja nukkui, mut nyt on ruvennu olemaan muutamaa tuntia hereillä, vaikka kyllä edelleen nukkuis suuremman osan, mut pakko iltasin pitää vähän enemmän hereillä, että yöllä sitten suostuu nukkumaan. Kuulostipa kamalalle toi pakko iltasin pitää hereillä. Tarkotin siis sitä, että en anna iltasin nukkua niin kauaa, että herättelen kaks tai tunnin ennen ku pitäs nukkumaan mennä, niin saa toinen sitten unen päästä kiinni ja sillon saan ite kanssa nukuttua.

Muuten poika kasvaa ihan älyttömän nopeesti. 56cm kokoset vaatteet rupee käymään jo pieneksi. Mä kyllä muistan ku loppuraskaudesta olin ihan paniikissa että mitä jos poika onki kauheen lyhyt, ku ei mulla ollu yksiäkään 50-koon vaatteita. Syntymä pituus kumminki oli 51cm joten ei tullu kauheeta paniikkia. Poika syö myös ihan älyttömästi, tuntuu et mikään maito määrä ei vaan riitä. Neuvolasta sanottiin vaan että anna syödä jos on nälkä, mut välillä yöllä on ärsyttävää heräillä monta kertaa, jos poika on nukahtanu kesken syönnin enkä oo saanu enään hereille, niin sitten herää seuraavan tunnin sisällä taas syömään. Poika on muutenkin järjettömän hidas syömään, ja useasti nukahtaa kun saa tuttipullon suuhun. Minne sitä tosiaan olis noin pienellä kiire. Ristiäisiä ollaan mietitty tammikuun loppuun, ja ruvetaan niitä kohta tässä miettimään kun vaan sais noi joulu-jutut pois tieltä. Arki on kumminkin vielä toistaseks ollu helppoo, vaikka välillä on ollu unettomia tunteja yöllä. mutta ne kuuluu asiaan. Aluks aina pelotti hirveesti mut ei tätä kyllä enään vaihtais mihinkään.

Raskausaikana aina mietin että miten äidit pystyy lässyttämään omalle lapselleen, että eiks ne pidä itteensä ihan hulluna, mutta nytten ku itekki oon ruvennu tekemään samaa nii ei tää kyllä tunnu enää mitenkään ihmeelliselle. Toinen pelko oli se, että jos poika nukkuu vieressä niin että yöllä vahingossa kiepsahtaisin päälle, mutta nyt 3 viikon aikana oon huomannu että on mulla sen verran suuri äidinvaisto, että herään siihenkin jos toinen liikkuu unissaan tai pitää pienenkin äänen. Meillä oli viime viikolla järkyttävä flunssa molemmilla, mulla nuha joka sit tarttu poikaan ja se oli kyllä yks työmaa kotikonstein saada se räkä pois. Kokeiltiin kaikkea ja sitten lopuks valkosipuli autto hetkellisesti, ja eiku sitten aamulla ostamaan nenäimuri ja oli siitä kyllä ihan järkyttävän isoapu, kaikkee ne oikeesti keksii.

Homma kusi joulukalenterin osalta, mutta ehkä siitä selvitään. Asetin itelleni marraskuus tavotteeks saada tehtyä 3 koetta vielä tänävuonna ja kaks niistä oon saanu tehtyä. ja kaks voisin tehä vielä ensviikolla, jos saan ne opettajalta ajoissa. Sitte voisin ihan hyvällä mielellä olla loppu vuoden ja jatkaa opiskelua sitten ensvuoden alussa. Hommii on ihan älyttömästi, mut oon mä kaikesta muustaki selvinny nii uskon, että tää koulu on ihan iisi homma. Eniten kyl pelottaa ne matikan kokeet, en meinaan oo viimiseen 1,5 kuukauteen ees avannu matikankirjaa,  ohhoh. Tässä oli omat fiilikset ja kuulumiset tiivistettynä, oli hetki ihan kiva vaan antaa käsien tehä tehtävänsä ja kirjottaa mitä mieleen tulee. Jos oot uusi täällä, muistathan liittyä lukijaksi blogiin oikeelta, painamalla `lukijaksi` tai liity lukijaksi-nappia niin saat aina ilmotuksen ensimmäisenä mun postauksista.

10.12.2018

7 x Netflix-sarja suositusta

Meillä on ollu netflix nyt pari vuotta, ja oon oikeestaan sieltä kattonu vaan sarjoja. En oo hirveesti leffa ihminen, joten niitä oon kattonu tosi harvoin, enkä oikeestaan yksin kato mitään leffoja mistään. Nekin leffat, mitä oon kattonu oon kattonu suurimmaks osaks koulussa tai kotona perheen kanssa. Kun puhutaan sarjoista, nii mulla menee alas melkeen mikä vaan.  Ainoo kriteeri, mikä on, on ensivaikutelma. Sen pitää olla hyvä, sillä jos sarja ei kiinnosta mua ensimmäisen jakson aikana, mä en suurella todennäkösyydellä jää seuraamaan sitä. Katon myös tosi paljon sellasia sarjoja, missä on paljon muutakin, eikä kokoajan oo hirveetä toimintaa. Mä meinaan välillä sarja taustalla selaan puhelinta tai puhun puhelimessa, nii sen takia on aina hyvä, jos ei kerkee muutamassa minuutissa tippumaan kärryiltä. Yleensä nää tälläset suositukset on täynnä niitä gossip girl/pretty little liars/pako/orange is the new black-sarjoja, mutta mä oon listannu tähän mun katotuista sarjoista sellasia ei niin suosittuja sarjoja, joista jotkut ei välttämättä tiedä mitään. ➹

1. Breakout Kings

Mulla on tosi vahva muistikuva siitä, että tää sarja oli ensimmäisiä mitä katoin sillon parivuotta sitten netflixistä. Tää oli tosi mielenkiintonen ja kertoo siis vangeista, jotka ratkasee erillaisia murhia/ryöstöjä/kidnappauksia tms. seriffin kanssa. Näille vangeille on siis luvattu, että jokasesta selvittämästä rikoksesta niiden tuomiosta poistetaan vuosi, jos oikein muistan. Näillä jokasella vangilla on siis oma vahvuutensa, jonka mukaan seriffit valitsi nää ratkasemaan näitä rikoksia. Mun mielestä tää sarja oli hyvä just sen takia, että jokasessa jaksossa käsiteltiin uus rikos, eikä niitä vanhoja rikoksia ratkottu enää sitten sen jakson jälkeen. Myös jokasen rikoksen ratkaisu tapa oli erillainen, mikä teki tän kattomisesta ihan älyttömän mielenkiintosen.

2. Greenhouse Academy

Tän sarjan katoin kun se tuli, 2017 syksyllä olisko ollut. Tää kerto sisaruksista, jonka äiti oli astronautti, mutta se kuolee äkillisesti. Sen takia sisaruksilla on älyttömät paineet greenhouse academy koulun pääsykokeisiin, sillä niiden äiti oli tän koulun johtajuuskoulu, ja jokanen tästä koulusta tuntee kuolleen äidin. Tää on tosi tyypillinen teinisarja, mut oli ihan älyttömän hyvä silti. Jos tykkää toiminnasta, nii suosittelen todellakin tätä sarjaa katottavaks, meinaan tää oli niin koukuttava et muistan ku katoin tän yhessä illassa kokonaan läpi. Tässä sarjassa oli myös älyttömän hyvä loppu, minkä takia suosittelen tän kattomista. Jossain kohtaa tää sarja oli ehkä vähän surullinen, mut silti oli ihan älyttömän hyvä. 

3. Santa Clarita Diet

Tänki katoin tosi nopeesti, varmaan muutamassa päivässä. Tää kerto avioparista, jonka vaimo yhtäkkii rupes himoitsemaan ihmisen lihaa. Jokasessa jaksossa näytetään erillaisista näkökulmista tän avioparin elämää, ja sitä miten ne selviytyy aina tappamaan ihmisiä ja piilottamaan niitä ruumiita, että perheen vaimo sais syödä ne. Tää oli älyttömän hauska, ja jossain kohtaa oli myös jännitystä, kun poliisit tuli yhtäkkiä tutkimaan taloa, ja talon kylpyammeessa oli vaimon just syöty poliisin työkumppani. Tää ei kumminkaan oo sun sarja, jos sua ällöttää nähä sisäelimiä tai autolla päälle ajettuja ihmisiä lillumassa verisessä kylpyammeessa, sillä sellasta tässä sarjassa on, ja paljon.

4. Good Girls

Tää on niitä sarjoja, kun jää oikeen harmittamaan se, että kausia on vaan yksi, eikä lisää oo tulossa vuoteen. Sarja kertoo kumminkin kolmesta naisesta, jotka ryöstää kaupan rahat ja loppu sarja sitten mässäillään niillä rahoilla. Matkalla tulee kyllä erillaisii esteitä. ja niistä nää kolme sit koittaa selviytyy koko sarjan ajan.  Sarja kumminki pyöri kokoajan ihme oravan pyörää, kokoajan oltiin menossa ja tekemässä, ja se oli ehkä syy miks halusin vaan kattoo tän äkkiä pois alta. Oli tää silti kattomisen arvonen, vaikka ehkä hiukan liikaa oli toimintaa ainaki mulle.

5. Skins - Liekeissä

Tän sarjan katoin yli vuos sitten, joten hirveesti en sarjasta muista, paitsi sen että tää oli omalla tavallaan ihan hyvä. Kerto kaveriporukan elämästä, ja tää oli aika paljon sellast tavallista arkee, niin ehkä sen takii tää oli mun omasta mielestä niin hyvä. Viimistä kautta en ikinä tästä kattonu, meinaan se tais olla jonkunlaista kertausta, jos oikein muistan. Tää sarja oli tosi vanhanaikanen kuvaukseltaan, mut mun mielestä tosi hyvä. Tätä vois verrata ihan näihin kaikkiin muihinki teinisarjoihin.

6. Z Nation

So much love, tätä suosittelen koko listalta kaikkein eniten. Tätä jos et oo kattonu, nii sun tehtävä on ruveta kattomaan sitä heti tänään. Sarja käsittelee sitä, kun zombit valtaa koko maailman ja pieni määrä eloonjääneitä, olisko niitä ollut nyt 5 tai 6, koittaa saada zombit pysäytettyä. Nää eloonjääneet saa myös tärkeen tehtävän matkan alussa, ja se tehtävä ei tee näiden selviytymisestä mitenkään helppoo. Sarja oli äärettömän mielenkiintonen ja hyvä, ja suosittelen tätä oikeesti jokaselle katottavaks, ei tuu kyllä tylsää hetkeä, sen voin luvata.

7. Slasher

Tää kerto opiskelija porukasta, jotka on salannu murhaa viisvuotta. Opiskelijat palaa sinne murhapaikalle, ja yhtäkkii niiden porukasta rupee häviimään porukkaa ja kaikki rupee suojelemaan itteensä, sillä kukaan ei osaa aavistaa kuka porukasta telottaa muita. Sarja oli jossain kohtaa aika pitkävetinen, mut silti ihan hyvä ja pelottava. 2 kautta kyl oli tälle sarjalle liikaa, mun mielestä yhelläki olis selvinny ihan hyvin. Täst tuli tunne et tätä sarjaa on koitettu väkisin venyttää kahteen kauteen, sillä sarjas oli sellasii ns. tyhmii koloja ihan älyttömästi. Kannattaa silti kattoo, voi olla et joku muu pitää enemmänku mä.


Nyt pyytäisin lukijoita kommentteihin kirjottamaan sarjoja, jotka on samallaisia kun tässä postauksessa olevat. Sain meinaan hetki sitten katottua sons of anarchyn loppuun ja nyt tarvisin kipeesti uutta sarjaa katottavaks. Käy meinaan päivät taas astetta tylsemmäks ku poika syö ja nukkuu toistaseks koko päivän aina. On muuten maailman ärsyttävintä, kun kysyn että ehdotelkaas sarjoja ja sitten sieltä aina tulee niitä mitkä kaikki on ihan kuluttanu loppuun. Etsinnässä nyt olis joku vähän erikoisempi sarja ja sellanen, mikä jää muiden sarjojen varjoon.

2.12.2018

Joululahja-vinkit 2018

Mulle se, mitä ostan jokaselle jouluna on joka vuosi yks maailman isoin työmaa. Eri vaihtoehtoja on, mut en koskaan osaa niiden väliltä sit päättää ollenkaan mitä ostan. Mä kumminkin henkilökohtasesti tykkään ostaa lahjoja toisille..tai ei ehkä se ostaminen niin kivaa oo ku se kun näkee mitä mieltä lahjan saaja on lahjasta. Tähän oon koonnu naisille, miehille ja ns. teineille sopivia joululahjoja. Kuvat otin hujasulla netistä, lahjat on kaikki sellasia mitkä sopii keskenään jokaselle, vaikka oonki lokeroinut nää erikseen.
1. Sormukset/korut: Esimerkkinä mun äiti käyttää paljon erillaisii koruja ja sormuksia, joten mun mielestä tää sopii aikalailla jokaselle jos ei muuta keksi.

2. Aamutohvelit: Jokaselle tulee aamusin näille käyttöö jossain vaiheessa ihan varmasti.

3. Merkki huppari:Toinen hyvä lahja melkeen jokaselle naiselle, ketä pitää pukeutumisesta ja haluu näyttää hyvältä.

4. Hemmottelu: No, jätkät tuskin hirveesti tälläsii lahjaks toivoo.

5. Kello: Tää on vähän niin ja näin, sellaselle ketä just tykkää pukeutuu nii tää vois olla hyvä, mut ei siltikää välttämät jokaselle tuu aina käyttöön.

6. Harvinaisempi astiasto: Meijän perheestä äiti kerää esimerkiks iittalaa ja muumiastiastoa, joten esimerkiks tää muumipäivä-muki on hyvä lahja, sillä on sen verran harvinaisempi, kun joku perus muki. Sen lisäks tätä ei hirveen monelta löydy, kun oli vaan tietty erä myynnissä.

7. Laukku: Sopii naiselle, joka tykkää tälläsii kereillä tai joka tälläsii käyttää. Laukkumerkkei on niin monii, on halpoi ja hyvii ja sit on kans älyttömän kalliita, mut ihan varmana joku ketä osaa arvostaa ja käyttää nii pistää käyttöön.
1, Kello: Vähän sama ku tossa äskösessäkin, jotkut käyttää ja jotkut ei. Miehet kyl varmaan enemmän käyttää kelloi, mut varmaan seki riippuu kellosta.

2. Koru: Käsi tai joku kaulakoru, mut seki riippuu miehen tyylistä ja minkälainen mies on kyseessä.

3. Huppari: Tulee ihan varmana käyttöön.

4. Elämyslahja: Kokemuksesta ihan sairaan hyvä vaihtoehto, elamyslahja.fi sivulta löytyy mm. ferrari ajeluu ja muuta. Sielt löytyy ihan varmana joku sopiva.

5. Aamutakki: Yhtä käytännöllinen miehelle niinku naiselle.

6. Lompakko: Ei kai sillä merkillä oo väliä et minkä merkkinen ja näkönen, mut tosi käytännöllinen lahja.

7. Kuulokkeet: Oli ne sit musiikin kuunteluun tai pelaamiseen, mut ihan varmasti toimii jokaselle. Ei oo tullu vastaan ihmistä ketä ei kuuntelis musiikkia, eikä oo tullu vastaan ihmistä kenellä ei olis iphonen perus kuulokkeita.

8. Hajuvesi: Jos sellasii käyttää.

9. Treenikassi/kassi: Jokaselle käytännöllinen, kävi sit salilla tai jossai reissussa.
 1. Lompakko: ...mut jokasen mun ikäsen tytön kohdalla hinta korvaa laadun.

2. Airpods: Iphonen käyttäjille hyvä, mul on tunne et jokasella nykyään nää on.

3. Koru: Sormus tai kaulakoru yleensä käy kaikille.

4. Kengät: Kuka nyt ei käyttäis ja tää on kans yks pukeutumis kysymys.

5. Puhelin: Muistan et nuorempana aina toivoin uutta puhelinta, joka joulu, on ainaki käytännöllinen, vaiks onki kallis lahja.

6. Kosmetiikka: Jos tykkää meikata.

7. Takki: Jokasella mun ikäsellä ainaki on toi helly hanssenin takki, suurimmalla osalla ainakin, ne on jotenki nyt taas noussu suosioon. 
 1. Kuulokkeet: Väitän et 90% jätkistä esimerkiks pelaa jotain peliä, joten siihen soveltuu pelikuulokkeet.

2. Boxerit

3. Kamera/gopro: Jos tykkää kuvaamisesta.

4. Kaijutin: Jokasen jätkän must have, jokanen tykkää ton ikäsenä kuunnella musiikkia.

5. Hajuvesi

6. Huppari

7. Treenikassi

Noiden jätkienn/miesten lahjoja piti oikeesti miettiä, oon meinaan just omalle poikaystävälle tai isälle tosi huono keksimään mitään lahjoja. Se on vaan jotenkin vaikeeta löytää lahja sellaselle, joka ei tykkää tai käytä samoja asioita ku mä tyttönä. Muistakaa seurata mua instagramissa @jennaalexantra yritän sinne ruveta päivittelemään enemmän kuvia nyt kun poika on syntynyt.