10.12.2018

7 x Netflix-sarja suositusta

Meillä on ollu netflix nyt pari vuotta, ja oon oikeestaan sieltä kattonu vaan sarjoja. En oo hirveesti leffa ihminen, joten niitä oon kattonu tosi harvoin, enkä oikeestaan yksin kato mitään leffoja mistään. Nekin leffat, mitä oon kattonu oon kattonu suurimmaks osaks koulussa tai kotona perheen kanssa. Kun puhutaan sarjoista, nii mulla menee alas melkeen mikä vaan.  Ainoo kriteeri, mikä on, on ensivaikutelma. Sen pitää olla hyvä, sillä jos sarja ei kiinnosta mua ensimmäisen jakson aikana, mä en suurella todennäkösyydellä jää seuraamaan sitä. Katon myös tosi paljon sellasia sarjoja, missä on paljon muutakin, eikä kokoajan oo hirveetä toimintaa. Mä meinaan välillä sarja taustalla selaan puhelinta tai puhun puhelimessa, nii sen takia on aina hyvä, jos ei kerkee muutamassa minuutissa tippumaan kärryiltä. Yleensä nää tälläset suositukset on täynnä niitä gossip girl/pretty little liars/pako/orange is the new black-sarjoja, mutta mä oon listannu tähän mun katotuista sarjoista sellasia ei niin suosittuja sarjoja, joista jotkut ei välttämättä tiedä mitään. ➹

1. Breakout Kings

Mulla on tosi vahva muistikuva siitä, että tää sarja oli ensimmäisiä mitä katoin sillon parivuotta sitten netflixistä. Tää oli tosi mielenkiintonen ja kertoo siis vangeista, jotka ratkasee erillaisia murhia/ryöstöjä/kidnappauksia tms. seriffin kanssa. Näille vangeille on siis luvattu, että jokasesta selvittämästä rikoksesta niiden tuomiosta poistetaan vuosi, jos oikein muistan. Näillä jokasella vangilla on siis oma vahvuutensa, jonka mukaan seriffit valitsi nää ratkasemaan näitä rikoksia. Mun mielestä tää sarja oli hyvä just sen takia, että jokasessa jaksossa käsiteltiin uus rikos, eikä niitä vanhoja rikoksia ratkottu enää sitten sen jakson jälkeen. Myös jokasen rikoksen ratkaisu tapa oli erillainen, mikä teki tän kattomisesta ihan älyttömän mielenkiintosen.

2. Greenhouse Academy

Tän sarjan katoin kun se tuli, 2017 syksyllä olisko ollut. Tää kerto sisaruksista, jonka äiti oli astronautti, mutta se kuolee äkillisesti. Sen takia sisaruksilla on älyttömät paineet greenhouse academy koulun pääsykokeisiin, sillä niiden äiti oli tän koulun johtajuuskoulu, ja jokanen tästä koulusta tuntee kuolleen äidin. Tää on tosi tyypillinen teinisarja, mut oli ihan älyttömän hyvä silti. Jos tykkää toiminnasta, nii suosittelen todellakin tätä sarjaa katottavaks, meinaan tää oli niin koukuttava et muistan ku katoin tän yhessä illassa kokonaan läpi. Tässä sarjassa oli myös älyttömän hyvä loppu, minkä takia suosittelen tän kattomista. Jossain kohtaa tää sarja oli ehkä vähän surullinen, mut silti oli ihan älyttömän hyvä. 

3. Santa Clarita Diet

Tänki katoin tosi nopeesti, varmaan muutamassa päivässä. Tää kerto avioparista, jonka vaimo yhtäkkii rupes himoitsemaan ihmisen lihaa. Jokasessa jaksossa näytetään erillaisista näkökulmista tän avioparin elämää, ja sitä miten ne selviytyy aina tappamaan ihmisiä ja piilottamaan niitä ruumiita, että perheen vaimo sais syödä ne. Tää oli älyttömän hauska, ja jossain kohtaa oli myös jännitystä, kun poliisit tuli yhtäkkiä tutkimaan taloa, ja talon kylpyammeessa oli vaimon just syöty poliisin työkumppani. Tää ei kumminkaan oo sun sarja, jos sua ällöttää nähä sisäelimiä tai autolla päälle ajettuja ihmisiä lillumassa verisessä kylpyammeessa, sillä sellasta tässä sarjassa on, ja paljon.

4. Good Girls

Tää on niitä sarjoja, kun jää oikeen harmittamaan se, että kausia on vaan yksi, eikä lisää oo tulossa vuoteen. Sarja kertoo kumminkin kolmesta naisesta, jotka ryöstää kaupan rahat ja loppu sarja sitten mässäillään niillä rahoilla. Matkalla tulee kyllä erillaisii esteitä. ja niistä nää kolme sit koittaa selviytyy koko sarjan ajan.  Sarja kumminki pyöri kokoajan ihme oravan pyörää, kokoajan oltiin menossa ja tekemässä, ja se oli ehkä syy miks halusin vaan kattoo tän äkkiä pois alta. Oli tää silti kattomisen arvonen, vaikka ehkä hiukan liikaa oli toimintaa ainaki mulle.

5. Skins - Liekeissä

Tän sarjan katoin yli vuos sitten, joten hirveesti en sarjasta muista, paitsi sen että tää oli omalla tavallaan ihan hyvä. Kerto kaveriporukan elämästä, ja tää oli aika paljon sellast tavallista arkee, niin ehkä sen takii tää oli mun omasta mielestä niin hyvä. Viimistä kautta en ikinä tästä kattonu, meinaan se tais olla jonkunlaista kertausta, jos oikein muistan. Tää sarja oli tosi vanhanaikanen kuvaukseltaan, mut mun mielestä tosi hyvä. Tätä vois verrata ihan näihin kaikkiin muihinki teinisarjoihin.

6. Z Nation

So much love, tätä suosittelen koko listalta kaikkein eniten. Tätä jos et oo kattonu, nii sun tehtävä on ruveta kattomaan sitä heti tänään. Sarja käsittelee sitä, kun zombit valtaa koko maailman ja pieni määrä eloonjääneitä, olisko niitä ollut nyt 5 tai 6, koittaa saada zombit pysäytettyä. Nää eloonjääneet saa myös tärkeen tehtävän matkan alussa, ja se tehtävä ei tee näiden selviytymisestä mitenkään helppoo. Sarja oli äärettömän mielenkiintonen ja hyvä, ja suosittelen tätä oikeesti jokaselle katottavaks, ei tuu kyllä tylsää hetkeä, sen voin luvata.

7. Slasher

Tää kerto opiskelija porukasta, jotka on salannu murhaa viisvuotta. Opiskelijat palaa sinne murhapaikalle, ja yhtäkkii niiden porukasta rupee häviimään porukkaa ja kaikki rupee suojelemaan itteensä, sillä kukaan ei osaa aavistaa kuka porukasta telottaa muita. Sarja oli jossain kohtaa aika pitkävetinen, mut silti ihan hyvä ja pelottava. 2 kautta kyl oli tälle sarjalle liikaa, mun mielestä yhelläki olis selvinny ihan hyvin. Täst tuli tunne et tätä sarjaa on koitettu väkisin venyttää kahteen kauteen, sillä sarjas oli sellasii ns. tyhmii koloja ihan älyttömästi. Kannattaa silti kattoo, voi olla et joku muu pitää enemmänku mä.


Nyt pyytäisin lukijoita kommentteihin kirjottamaan sarjoja, jotka on samallaisia kun tässä postauksessa olevat. Sain meinaan hetki sitten katottua sons of anarchyn loppuun ja nyt tarvisin kipeesti uutta sarjaa katottavaks. Käy meinaan päivät taas astetta tylsemmäks ku poika syö ja nukkuu toistaseks koko päivän aina. On muuten maailman ärsyttävintä, kun kysyn että ehdotelkaas sarjoja ja sitten sieltä aina tulee niitä mitkä kaikki on ihan kuluttanu loppuun. Etsinnässä nyt olis joku vähän erikoisempi sarja ja sellanen, mikä jää muiden sarjojen varjoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti